О нашој школи

oskoli

Историја школе

oskoli

Издвојено одељење Губеревци

guberevci

Издвојено одељење Губеревци

  guberevci

По завршетку Другог светског рата и у подјеличком селу Губеревци јавља се потреба за отварањем школе.
До рата, углавном мушка деца, похађала су школу у Горачићима, па су Губеревчани решили да у своме месту отворе школу. Добровољним радом и прилозима мештана почиње педесетих година прошлога века да се гради школа. Око педесеторо деце полази у школу 1949. године. Отворена је привремена школа у једној приватној кући власнице Зорке Јечменић. Школу су похађали ученици од првог до четвртог разреда. Прва учитељица била је Лела Петровић из Краљева. Деца су учила прва слова седећи на поду, пишући на таблицама легиштером. Школа у приватној кући радила је четири године. Мушкарци, жене и деца равноправно су учествовали у изградњи школске зграде. Изграђене је школа са две учионице, холом, канцеларијом и станом за учитеље. Школа је добила назив ,,Јеремија Јечменић“ по борцу из овог села.
У новој школи најпре је радила учитељица Милена Сарамандић. Постојала су два комбинована одељења. Од седамдесетих година број ученика се смањује. Школа је 1991. године постала неподељена.
У школи су радили: Зора Протић, Милан Пантелић, Вељо Богићевић, брачни пар Драгутин и Милијана Лазовић, Живомир и Живка Тодосијевић. У Губеревце долазе 1963. године Мира Пешић и Славко Ристић и остају тридесет две године. У пензију одлазе 1995. год. и отада ради Светлана Вујиновић.
Школска зграда није обнављaна до 1998. год. Тада је обновљена једна учионица, а 2000. године цела школска зграда је реновирана. Цела школска зграда је препокривена; урађена је фасада, заграђено двориште. У јесен  2009. године гради се игралиште, што доприноси успешнијем извођењу наставе физичког васпитања.
Рад школе није се могао замислити без помоћних радника: Иванка Ћендића, Јулијане Ћендић, Насте Ћендић, Милке Бездроб и Радике Ћендић.
У овој школи прва слова научили су многи правници, ветеринари, инжењери што представља њен понос.

Водич за основце

vodicd-1

Прочитај још

 

Кликни безбедно

beszbedno-1

Прочитај још

 

Посетиоци

Данас53
Јуче63
Ове недеље288
Овог месеца1401
Укупна посета156027

Ваша адреса 54.161.31.247 Инфо посетиоца Unknown - Unknown четвртак, 20 јун 2019 16:22
Powered by CoalaWeb

Питајте психолога

pitajte

Прочитај још

 

Ђачка страна

djacka

Прочитај још