О нашој школи

oskoli

Историја школе

oskoli

Издвојено одељење Губеревци

guberevci

МАКЕТА ШКОЛЕ

Средином марта у ОШ „Академик Миленко Шушић” у Гучи одржана је обука наставника у области развијања предузетничких компетенција код наставника и ученика и стварању услова за реализацију предузетништва у основним школама. Тим наше школе, састављен од десет учитеља, наставника, стручне службе и директора, прошао је кроз програм који је организовало Министарство просвете, науке и технолошког развоја за 300 изабраних школа, међу којима је и наша. Све школе добиле су домаћи задатак да осмисле пројекат који ће реализовати, а најбољи примери добре праксе предузетничких пројеката које школе буду израдиле након обуке, биће објављени на порталу Школско предузетништво.

Наш десеточлани тим, заједно са ученицима, одлучио се за пројекат Макета школе. Након одгледаног филма о школи који је снимљен дроном (приказан за Дан школе), ученици су дошли на идеју да израде макету. Поглед одозго им је био интересантан и то их је мотивисало да спроведу пројекат. Замислили су израду макете школе кроз корелацију са предметима математика, географија, биологија, техничко и информатичко образовање, ликовна култура. На тим часовима ученици су добили неопходна знања и инструкције потребне за прављење макете школе у одређеној размери.

Двомесечни рад на изради макете обухватао је поделу задужења, прикупљање података о мерама зграда и простора, планирање потребног материјала на часу одељењске заједнице, набавку материјала уз помоћ родитеља, израду техничког цртежа, поделу на групе и израду појединачних делова, састављање у целину, естетску дораду. Презентација добијених резултата и продуката одржана је у фискултурној сали за раднике школе, ученике, представнике локалне самоуправе, предузетнике. Макета ће стајати у холу школе како би могли да је виде и остали родитељи, али и  посетиоци који ће бити гости манифестације „Сабор кумова” која се почетком јуна одржава у нашој школи. 

Циљ нам је био да заједничким снагама, сви наставници, ученици и родитељи ураде нешто добро за ученике, како би ученици увидели важност функционалне примене знања у свакодневном животу, усавршавали предузетничке и све животне компетенције (комуникацијске, сарадничке, дигиталне...), које су неопходне у школи 21. века.

Јелена Ивановић, школски координатор 

maketa 2 maketa 1   maketa 3

maketa 8 maketa 4 maketa 5

amama 1 amama 2 amama 3

amama 4 amama 5 amama 6

aa1 7 aa1 8 amama 7

aa1 6 aa1 4 aa1 5

aa1 2 aa1 1 aa1 3

 

Водич за основце

vodicd-1

Прочитај још

 

Кликни безбедно

beszbedno-1

Прочитај још

 

Посетиоци

Данас40
Јуче59
Ове недеље176
Овог месеца1288
Укупна посета158077

Ваша адреса 35.153.73.72 Инфо посетиоца Unknown - Unknown среда, 17 јул 2019 17:01
Powered by CoalaWeb

Питајте психолога

pitajte

Прочитај још

 

Ђачка страна

djacka

Прочитај још