О нашој школи

oskoli

Историја школе

oskoli

Издвојено одељење Губеревци

guberevci

Школска библиотека

,,Ако се једном догоди, кад све по чудима крене, да књиге буду у моди

бибилиотеке ће, уместо чланове, уписивати фанове и литерарне манекене”.

Пеђа Трајковић

У понедељак, 16. 12. 2018. године, одржан је угледни час у школској библиотеци. Час је започела Милица Милошевић приказивањем презентације о улози школске библиотеке у наставном процесу. Ученицима су представљене добре стране читања, али и значај доброг одабира књига које ће читати.

Ученици петог и шестог разреда представили су неке од најбољих руских писаца, говорили су о животу и делу Сергеја Јесењина и Александра Сергејевича Пушкина. Рецитовали су њихове песме на српском и руском језику. Значај превода за разумевање дела је од великог значаја.

Ученици седмог и осмог разреда говорили су о животу и делу енглеског писца Вилијама Шекспира. Овом приликом драматизован је одломак из Шекспирове драме „Ромео и Јулија” на енглеском језику.

Ученици петог разреда припремили су презентацију и пано о српском писцу Браниславу Нушићу. Како би представили његово старалаштво, духовито су одглумели одломак из Нушићевог романа „Хајдуци”. Час је завршен Трајковићевим стиховима, којима је пренета порука ученицима да обликују свој укус боље од већине савремене омладине.

Час су припремиле наставнице руског језика, Бранка Трнавац, енглеског језика, Мирјана Марић, и српског језика, Милица Милошевић, а присуствовала је Ана Милетић Миловановић, школски психолог.

Милица Милошевић

2 3 1

Водич за основце

vodicd-1

Прочитај још

 

Кликни безбедно

beszbedno-1

Прочитај још

 

Посетиоци

Данас50
Јуче68
Ове недеље50
Овог месеца1371
Укупна посета153817

Ваша адреса 54.234.227.202 Инфо посетиоца Unknown - Unknown понедељак, 20 мај 2019 19:35
Powered by CoalaWeb

Питајте психолога

pitajte

Прочитај још

 

Ђачка страна

djacka

Прочитај још