О нашој школи

oskoli

Историја школе

oskoli

Издвојено одељење Губеревци

guberevci

ИЗЛЕТ У ДРАГАЧИЦУ

Дечја недеља је сваке године повод да се кроз различите активности и садржаје остваре дечја права, афирмише другарство и различитост.

            Поред креативних радионица које су обележиле ову недељу, ученици првог и другог разреда са својим учитељицама посетили су другаре у Издвојеном одељењу у Драгачици. Циљ активности био је оснаживање сарадње између матичне школе и издвојених одељења. Кроз игру, дружење и забаву ученици су се спријатељили, боље упознали, научили нешто ново.

Другарима из Издвојеног одељења спремили смо пуну корпицу слаткиша, украсили балонима и лагано се упутили. Љубазност и гостопримство дванаест другара и њихових учитељица Зорице Новичић и Ане Јовановић оставили су нас без речи. У топлом амбијенту око бубњарице, прво смо се мало загрејали, упознали, а потом је уследило још једно изненађење – пристигли су другари из Каоне и Милатовића, који су свратили да нас поздраве. Дечаци су уживали у фудбалским мајсторијама, док су девојчице украшавале кредама у боји стазу испред школе. Жута школица претворила се у право мало царство. Двориштем је одзвањала дечја граја, видео се осмех на свим лицима. Уследио је заједнички доручак, незаобилазни слаткиши, а потом смо добили и дивне поклончиће. Сваки ученик добио је лептирић, на коме је била исписана по једна порука о другарству и пријатељству. Потом смо се лагано, пешице, упутили ка етно-селу „Филиповић”. Ученици су имали прилику да виде старе предмете и да се накратко врате у прошлост, када су живеле њихове прабаке и прадеке.

Пуни утисака вратили смо се у матичну школу. Надамо се да ће овакав вид сарадње постати пример добре праксе.

Јелена Ивановић

Dragacica izlet 3 Dragacica izlet 1 Dragacica izlet 2

Водич за основце

vodicd-1

Прочитај још

 

Кликни безбедно

beszbedno-1

Прочитај још

 

Посетиоци

Данас53
Јуче68
Ове недеље53
Овог месеца1374
Укупна посета153820

Ваша адреса 54.234.227.202 Инфо посетиоца Unknown - Unknown понедељак, 20 мај 2019 19:56
Powered by CoalaWeb

Питајте психолога

pitajte

Прочитај још

 

Ђачка страна

djacka

Прочитај још