О нашој школи

oskoli

Историја школе

oskoli

Издвојено одељење Губеревци

guberevci

Међународни дан птица

Јавни час посвећен Међународном дану птица у ОШ „Горачићи” одржан је 15. 5. 2018. године.

Девети мај се у свету обележава као Међународни дан птица, са циљем стицања нових знања и продубљивања свести ученика о значају птица, са акцентом на очување ретких врста птица.

Птице насељавају све континенте и сва острва на планети Земљи. Данас постоји око 8600 врста и представљају важну карику у одржавању равнотеже у природи. Њихов значај огледа се пре свега у томе што су птице: важна карика у ланцу исхране; учествују у расејавању плодова и семена; опрашивању биљака; за исхрану човека; важна су ловна дивљач.

Велики број птица је осетљив на промене у животној средини. Најзначајнији фактори угрожавања птица су: уништавање природних станишта; загађивање животне средине;  глобалне промене;  лов и ловокрађа; трговина дивљим врстама; уношење страних врста у нова станишта.

Јавни час је одржан за ученике млађих разреда. Након уводне речи, приказана је презентација о разноврсности и значају птица. Након тога вођена је дискусија са ученицима на ову тему. На крају часа ученици су изложили заједнички пано са цртежима птица.

Јавни час су припремиле и реализовале: Вера Ненадовић – наставник биологије и наставници разредне наставе: Јелена Ивановић, Марушка Јовановић, Марија Стевановић и Слађана Радосавчевић.

Вера Ненадовић

Dan ptica 1 Dan ptica 3 Dan ptica 2 Dan ptica 4

 

Водич за основце

vodicd-1

Прочитај још

 

Кликни безбедно

beszbedno-1

Прочитај још

 

Посетиоци

Данас40
Јуче59
Ове недеље176
Овог месеца1288
Укупна посета158077

Ваша адреса 35.153.73.72 Инфо посетиоца Unknown - Unknown среда, 17 јул 2019 17:02
Powered by CoalaWeb

Питајте психолога

pitajte

Прочитај још

 

Ђачка страна

djacka

Прочитај још