О нашој школи

oskoli

Историја школе

oskoli

Издвојено одељење Губеревци

guberevci

ЗИМСКИ СУСРЕТИ УЧИТЕЉА

Шест учитељица наше школе присуствовале су XXXIV Зимским сусретима учитеља који су одржани 10. 3. 2018. године у ОШ „Стеван Чоловић” у Ариљу.

Учитељица Јелена Ивановић посетила је семинар Упоришне тачке у настави математике (каталошки број 258; К1, П1). Аутори семинара су Снежана Милојковић и Ивица Жупањац. Поред теоријских основа, кроз које се указује на значај развоја математичке писмености, семинаром је обухваћено и низ практичних активности, применљивих у настави. Приказом готових дидактичких средстава, напраљених углавном од рециклираног материјала, полазницама се нуди да сагледају могућности израде и примене наставних средстава. Семинар указује и на значај примене ИКТ-а у образовном процесу (електронски стрипови). У директном раду, сви полазници су обучени за израду електронског стрипа у бесплатном и лако доступном веб-алату, као и начинима и могућностима дељења материјала са ученицима, у виду штампане верзије.

Учитељица Марушка Јовановић присуствовала је семинару Радио-драма и одељењска приредба у разредној настави (каталошки број 815; К3, П1). Аутор семинара је мр Дубравка Томић. Након излагања аутора о настанку и развоју радио-драме, уследила је мултимедијална презентација кроз коју су се учитељи могли упознати како се може организовати приредба на модернији начин. Кроз групни облик рада учитељи су имали задатак да на основу добијеног материјала (драмски текстови, песме) и по свом избору музичке активности осмисле приредбу. Кроз различите идеје задатак је веома успешно реализован. Стечена знања са овог семинара примениће се за приредбу поводом Дана школе.

Учитељице Зорица Новичић, Светлана Вујиновић, Слађана Радосавчевић и Марија Стевановић одабрале су семинар Комплексна метода у настави почетног читања и писања (каталошки број 706; К1, П1). Аутори семинара су Горица Ивановић и Зорица Вукајловић. На самом почетку аутори су нас упознали са специфичностима комплексне методе. Након тога повремено смо се упознавали са етапама ове методе. Кроз рад по групама присутни учитељи могли да се упознају са примерима рада приликом примене комплексне методе и шта ученици морају знати да би прелазили из етапе у етапу. Оно што су аутори напоменули, и што је важно за почетак примене ове методе је обавезно проверавање код ученика претходног знања из области слова и читања.

Јелена Ивановић, Марушка Јовановић, Марија Стевановић

Zimski susreti 2 Zimski susreti 1

Водич за основце

vodicd-1

Прочитај још

 

Кликни безбедно

beszbedno-1

Прочитај још

 

Посетиоци

Данас75
Јуче86
Ове недеље347
Овог месеца1591
Укупна посета137550

Ваша адреса 54.166.207.223 Инфо посетиоца Unknown - Unknown четвртак, 18 октобар 2018 20:40
Powered by CoalaWeb

Питајте психолога

pitajte

Прочитај још

 

Ђачка страна

djacka

Прочитај још