О нашој школи

oskoli

Историја школе

oskoli

Издвојено одељење Губеревци

guberevci

Прваци у библиотеци

За ученике првог разреда наставник српског језика и библиотекар Чедомир Сандић одржао је 24. новембра 2017. г. час у библиотеци под називом Шта знаш о бајкама. Циљ радионице био је да се ученици кроз игру упознају са значајем књиге и читања, али и да се упознају са радом библиотеке, начином позајмљивања књига, роком враћања.

На самом почетку, ученици су имали задатак да одгонетну загонетку чије је решење КЊИГА. Игром Корак по корак ученици су уведени у свет библиотеке. Упркос маштовитим и занимљивим одговорима на питања шта је библиотека и ко може да позајми књиге, објашњено им је да се знање стиче из књига и да читањем постајемо паметнији. У књигама се откривају они светови за које не знамо да постоје и до којих једино можемо доћи уз помоћ маште. Били су одушевљени када су схватили да ће добити чланске карте, али и да ће на крају часа понети по једну сликовницу. 

На основу слика препознали су о којој бајци је реч, а потом су од испремештаних слова састављали речи које су се односиле на неке бајке. Игром пантомиме и решавањем асоцијација наши најмлађи школци уживали су у свету бајки, али су имали утисак да се све време играју, а помоћу игре дете сазнаје свет.

Надамо се да ће пријатна и весела атмосфера пренети на вољу за читањем. 

Јелена Ивановић и Чедомир Сандић

Biblioteka prvaci 4 Biblioteka prvaci 3 Biblioteka prvaci 1 Biblioteka prvaci 2

УЗМИ СРЦЕ

Тим за заштиту ученика од насиља, злостављања и занемаривања залепио је у холу школе папире са натписом Узми срце, с циљем да се међу ученицима шири љубав и пријатељство, а не мржња и насиље. Ученици су се радо одазавли овој акцији; срца су потом поклањали најбољим друговима и другарицама, а школа ће сличним акцијама наставити да и даље ради на превенцији насиља.

Јелена Ивановић

Uzmi srce 2 Uzmi srce 1 Uzmi srce 3 Uzmi srce 4

Фото-конкурс „Моја школа”

Поводом обележавања Дана школе, наставница ликовне културе Наташа Копривица организовала је фото-конкурс за ученике старијих разреда на тему „Моја школа”. Ученици су се радо одазвали овом конкурсу. Са мобилним телефоном у рукама стрпљиво су уочавали и запажали. Неко је дао идеју, неко фотографисао, али су сви заједно успели да дочарају нашу школу на најлепши могући начин. Фотографије окупане дечјим осмесима, зрацима сунца, јесењим бојама, предивним школским двориштем... све заслужују похвале и једно велико браво. Али, могле су бити награђене само оне најоргиналније. Стручни жири донео је одлуку да флешевима, књигама и слатким пакетићима награди пет ученика.

ПРВО МЕСТО: Ана Плазинић, осми разред;

ДРУГО МЕСТО: Тијана Стевановић, осми разред,

                              Валентина Вујичић, шести разред;

ТРЕЋЕ МЕСТО: Анђела Шипетић, пети разред,

                             Ксенија Гуговић, осми разред.

Пано са најбољим фотографијама са овог конкурса можете погледати у холу наше школе.

Јелена Ивановић

Foto konkurs 4 Foto konkurs 3 Foto konkurs 5 Foto konkurs 2 Foto konkurs 6 Foto konkurs 1 Foto konkurs 7 Foto konkurs 8

МЕСЕЦ ЗДРАВЕ ХРАНЕ

Октобар је месец здраве хране, па због тога разним активностима настојимо да код ученика промовишемо здраву и разноврсну храну која је најбитнија за правилан развој и здравље деце. Ученици првог разреда обележили су занимљивим часовима Светски дан здраве хране и Дан јабука.

Прва активност била је прављење воћа и поврћа од пластелина. Током рада ученици су имали прилику да чују о начинима здраве исхране и важности сваког оброка. Разговарали смо до којих последица могу  довести лоше навике, неправилна исхрана и зашто треба да избегавамо грицкалице и газирана пића.

У оквиру друге радионице Оживљени јесењи плодови ученици су на веома занимљив и креативан начин правили фигуре од јесењих плодова. Циљ ове радионице био је да се ученицима укаже на разноврсност природних плодова као и важност витамина за физички и психофизички развој детета, који се у њима налазе. Радионица је реализована у сарадњи са родитељима, а за овај час ученици су донели од куће разне јесење плодове. На столовима су се нашле јабуке, тикве, кромпири, кукуруз, жиреви, тако да смо учионицу за кратко време претворили у најлепшу јесењу башту. У веселој атмосфери вредне руке најмлађих школараца и њихових мама направиле су предивне фигуре. Било је ту јежева од кромпира, лутки од кукуруза, пингвина, насмејаних јабука, веселих поморанџи, корпица од плавог парадајза, али и цветних аранжмана у тикви. Свака фигура на свој начин лепа, а деца срећна и задовољна.

Трећа активност била је посвећена Светском дану јабука. На почетку часа ученици су решавали укрштеницу проткану воћем и поврћем, а коначно решење било је јабука. Уследио је разговор чему све служи јабука. Неки од одговора били су: да је поделиш са другом, да њоме опереш зубе, да ти пружи витамине, да маме и баке од ње праве компот, џем… Ученицима су на слајду приказани и обичаји везани за јабуку. Јабука се дарује детету да буде здраво и румено; младић је поклања девојци као знак љубави; гађа је младожења кад дође по младу; гост је доноси домаћину кад дође на славу и многи други. Упознали су се и са врстама јабука и њиховим именима, а потом су сви ученици добили стикер на коме је требало написати шта све јабука може да им поручи. Након читања радова, уследила је шетња лавиринтом, а крај часа ученици су искористили за занимљиве игре. Цртали су јабуку на табли везаних очију, носили су јабуку у варјачи, на глави, плесали су са јабуком. Час је завршен поруком: „Једна јабука на дан, па неће лекар у твој стан.”

Уследио је час ликовне културе на коме су ученици правили јабуку. Направили су куглице од салвета у боји, а потом су их лепили на картон. Уз мало труда и креативности настале су дивне, румене јабуке, које су потом изложене на одељењски пано. На крају овог дана ужинали смо сочне плодове румених јабука.

Јелена Ивановић

Mesec zdrave hrane

„Смеха деци”

Програмом под називом „Смеха деци наша Школа обележила је 149. годишњицу свог постојања. Наши драги гости били су бивши ученици, директори школа, пензионери. Носиоци овогодишње приредбе били су учитељи. Занимљиви прваци, маскирани другаци, рецитаторски настројени трећаци и озбиљни четвртаци кратким и занимљивим драмским приказима засмејали су публику. Све то било је проткано афоризмима ђака осмака, хорском изведбом песме „Фазони и форе, а на крају уживали смо у дивним звуцима виолине Лазара Јечменића, ученика осмог разреда. У холу школе била је постављена изложба награђених фотографија на фото-конкурсу „Моја школа.

Јелена Ивановић

Dan skola 2017

 

Водич за основце

vodicd-1

Прочитај још

 

Кликни безбедно

beszbedno-1

Прочитај још

 

Посетиоци

Данас23
Јуче79
Ове недеље23
Овог месеца788
Укупна посета108816

Ваша адреса 54.83.122.227 Инфо посетиоца Unknown - Unknown понедељак, 11 децембар 2017 05:26
Powered by CoalaWeb

Питајте психолога

pitajte

Прочитај још

 

Ђачка страна

djacka

Прочитај још