О нашој школи

oskoli

Историја школе

oskoli

Издвојено одељење Губеревци

guberevci

Поклон школи

Министар омладине и спорта Вања Удовичић посетио је данас нашу школу и том приликом донирао спортску опрему.

Хвала у име ђака и свих запослених!

 

45697055 1918355391614383 7256352396257787904 n vanja39 vanja 2 vanja 1

ИЗЛЕТ У ДРАГАЧИЦУ

Дечја недеља је сваке године повод да се кроз различите активности и садржаје остваре дечја права, афирмише другарство и различитост.

            Поред креативних радионица које су обележиле ову недељу, ученици првог и другог разреда са својим учитељицама посетили су другаре у Издвојеном одељењу у Драгачици. Циљ активности био је оснаживање сарадње између матичне школе и издвојених одељења. Кроз игру, дружење и забаву ученици су се спријатељили, боље упознали, научили нешто ново.

Другарима из Издвојеног одељења спремили смо пуну корпицу слаткиша, украсили балонима и лагано се упутили. Љубазност и гостопримство дванаест другара и њихових учитељица Зорице Новичић и Ане Јовановић оставили су нас без речи. У топлом амбијенту око бубњарице, прво смо се мало загрејали, упознали, а потом је уследило још једно изненађење – пристигли су другари из Каоне и Милатовића, који су свратили да нас поздраве. Дечаци су уживали у фудбалским мајсторијама, док су девојчице украшавале кредама у боји стазу испред школе. Жута школица претворила се у право мало царство. Двориштем је одзвањала дечја граја, видео се осмех на свим лицима. Уследио је заједнички доручак, незаобилазни слаткиши, а потом смо добили и дивне поклончиће. Сваки ученик добио је лептирић, на коме је била исписана по једна порука о другарству и пријатељству. Потом смо се лагано, пешице, упутили ка етно-селу „Филиповић”. Ученици су имали прилику да виде старе предмете и да се накратко врате у прошлост, када су живеле њихове прабаке и прадеке.

Пуни утисака вратили смо се у матичну школу. Надамо се да ће овакав вид сарадње постати пример добре праксе.

Јелена Ивановић

Dragacica izlet 3 Dragacica izlet 1 Dragacica izlet 2

Посета ИО Губеревци

 

У петак 5. октобра 2018. године ученици трећег и четвртог разреда са учитељицама Марушком Јовановић и Маријом Стевановић пети дан Дечје недеље обележили су посетом Издвојеном одељењу у Губеревцима.

У јутарњим часовима ученици су стигли испред школе где су их дочекали другари из Издвојеног одељења са својом учитељицом Светланом Вујиновић. Ушли су у њихову учионицу и сместили се. После кратког дружења уследиле су активности. Кроз прву активност ученици су исказали своје ликовне способности. Водећи се слоганом овогодишње Дечје недеље Моје је право да живим срећно и здраво свако је имао задатак да нацрта ситуацију која га чини срећним. Ученици су били веома маштовити и посвећено су приступили раду. Завршене радове окачили су на заједнички пано. После доручка прешли су на спортске активности. Подељени у две групе такмичили су се у обарању чуњева. Након одигране три партије и проглашења победника освежили су се сокићима и засладили слаткишима. Завршна активност одиграла се у школском дворишту. Ученици су испред школе кредама у боји цртали оно што најбоље умеју. Радови су били нумерисани. По завршетку цртања обављено је тајно гласање за најлепши рад. Проглашени су и победници који су добили пригодне поклоне за уложени труд. На крају дружења сви ученици су добили по балон и по јабуку. Поздравивши се са другарима, задовољни и пуни утисака кренули су кући.

Сунчан дан, дружење, разговори, размена искустава, песма, игра и навијање допринели су да резултат ове посете пре свега буду дечија задовољна лица.

Марија Стевановић

Губеревци 7 Губеревци 3 Губеревци

Европски дан језика

 

Извештај са Европског дана језика

Наша школа традиционално обележава 26. септембар, Европски дан језика. Ове године тема је била „Знаковни језик“. За ову тему определили смо се с обзиром на чињеницу да све већи број деце са посебним потребама похађа редовну школу. Како би били спремни да помогну својим другарима ако затреба ученици су пожелели да науче знаковни језик.

На самом почетку програма, Виктор Вујичић, ученик осмог разреда рекао нам је зашто је важно учити стране језике, а Александра Плазинић дала нам је основне смернице у вези са знаковним језиком.

Ученици осмог разреда припремили су корисну и занимљиву презентацију о језику и комуникацији у свету. Кристина Савић, маестрално је отпевала руску песму „Каљинка“, након чега су ученици могли да опробају своја знања о језику уопште и знаковном језику у квизу на енглеском језику.

Затим су театрално изашли ученици седмог разреда који су знаковним језиком приказали „Европски дан језика“. А након њих по 3 ученика старијих разреда представили су реч љубав,срећа и радост знаковним покретима на српском, руском, енглеском и француском.

Распевани петаци отпевали су „Веселу песму“ на руском. Уследила је прича о слепој девојчици, „Врт наде“. Ученици су пажљиво слушали дирљиву причу, након чега су и сами дискутовали и постављали питања у вези са главном темом приче-коме су они помогли, на који начин и како се та особа после тога осећала.

Програм је завршен прелепом песмом на енглеском језику „Hello, Bon jour, Buenos Dias“, која нам на диван говори како је корисно знати стране језике и имати пријатеље широм света. Ову песму извели су петаци заједно са Кристином Савић, осми разред.

Сви ученици су активно учествовали у припреми програма, а публика је са задовољством пратила сваки тренутак. На сцени су све време били присутни поучни и оригинално осмишљени панои о знаковном језику, порукама и пословицама, речима „здраво“ и „осмех“ на различитим језицима света. Програм су осмислиле наставнице српског, руског и енглеског језика- Милица Милошевић, Бранка Трнавац и Мирјана Марић.

Наставник енглеског језика:

Мирјана Марић

Водич за основце

vodicd-1

Прочитај још

 

Кликни безбедно

beszbedno-1

Прочитај још

 

Посетиоци

Данас5
Јуче96
Ове недеље101
Овог месеца1067
Укупна посета139880

Ваша адреса 54.162.166.76 Инфо посетиоца Unknown - Unknown уторак, 13 новембар 2018 01:26
Powered by CoalaWeb

Питајте психолога

pitajte

Прочитај још

 

Ђачка страна

djacka

Прочитај још